Cемінар з елементами тренінгу "Взаємовідносини в колективі ".

 

 

 

Якщо не вмієте знімати стрес, не одягайте його… 

Психолог інформаційного центру "Бібліотека ім. М. Костомарова", Олена Черниш, провела практичний семінар з елементами тренінгу для педагогів нашого закладу: "Взаємовідносини в колективі ".

Багато дискусій точиться про конфлікти, але не завжди всі усвідомлюють чому треба вміти вчасно їх вирішувати та які їх наслідки. Головна думка полягає в тому, що колектив – це не лише взаємоповага та взаєморозуміння, а й уміння розв'язувати проблеми в критичній ситуації.

 Кожний педагог має свій талан, який має бажання передати дітям. Але працюючи в колективі, вони мають свої якості, котрі не завжди сприяють взаєморозумінню та злагодженості. Тренінг «Допоможи своєму колезі», мав на меті з розумінням підійти до різних потреб колег, сприяючи одній меті – дійти до призначеного місця.

Після проведення експрес-опитування «Соціально-психологічний клімат в колективі» психолог Олена Черниш зупинилася на основних положеннях «Кодексу поведінки під час конфлікту».

 На закінчення, психолог попросила кожного педагога намалювати вітальну листівку своєму колезі, але не підписуючи імені. Потім наосліп кожний виймав листівку, яка йому потрапила, дістаючи з конверта. Всі присутні отримали гарні емоції та висловили бажання надалі співпрацювати з психологом для повноцінної роботи в колективі та дітьми.

«Якщо у вашому житті немає конфліктів,

перевірте, чи є у вас пульс». 

 Ця дещо смішна, але правдива фраза належить американському психологу Ч. Діксону. Без конфліктів життя неможливе. Головне – вміло їх вирішувати.