ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ: Малюємо «Кольорову історію про динозавра»

Заняття гуртка образотворчого мистецтва «Мозаїка»

Малюємо«Кольорову історію про динозавра»

 

Керівник Світлана Шумська

 

І сьогодні ми малюємо «Кольорову історію про динозавра» ,  де будемо  застосовувати яскраві відкриті кольори. Оранжево - жовтий динозавр  і синє озеро , червоні пальми і зелені кущі, фіолетові дерева і жовте небо… Малюнок побудований на гармонії контрастних кольорів.  Він яскравий і радісний.             

Що таке контрастні кольори?  В «спектральному колі», ці  кольори розташовані навпроти один одного. До них, зокрема, відносять пари — фіолетовий-жовтий, червоний-зелений, помаранчевий з синім. Ці кольори виглядають яскравіше, коли розташовані поруч.  Вони утворюють пари, жовтий і фіолетовий, червоний і зелений, синій і жовтий.

При змішуванні ці кольори утворюють нейтральний сірий колір, і тому їх вважають такими, що врівноважують один одного. Вони створюють гармонію, яку ми спостерігаємо в природі.

Наприклад : червоні вишеньки і зелені листочки.                              

Ось наші матеріали за допомогою яких ми будемо малювати яскраву історію про динозаврика:

 аркуш акварельного паперу  формат А4, три - чотири пензлики різної товщини для акварелі, акварельні фарби ( можна і гуаш),  палітра, банка для води, чорний лайнер, простий олівець, гумка, малярний скоч і  серветки  для  пензликів. 

Беремо аркуш паперу і малюємо в правому нижньому куті невеличкий овал. Поряд великий . як яйце ще один овал, в трошки вище нього ще один маленький овал.

Далі в лівому  куті малюємо хвилястими лініями озерце (див мал.2)

 

Далі об’єднуємо  овали плавною лінією домальовуємо лапки, гребінці на спині, голові, хвостику і малюємо очі. В озерці малюємо голівку рибки. ( мал.3).

 

На мал.4 показано, які дерева тропічного вигаданого лісу можна намалювати. Тут і пальми і ліани і кущі. 

 Коли малюнок готовий. Ми наклеюємо його на планшет за допомогою малярного скотчу і витираємо гумкою всі лишні лініі , за допомогою яких ми малювали динозавра.(мал.5)

 

Далі беремо пензлик, мочимо його в чистій воді і беремо трішки жовтої фарби і розводимо на палітрі з водою. І зверху до низу замальовуємо небо між деревами в жовтий ніжний колір. (мал.6)

 

Далі розводимо трав’яну - зелену фарбу додаємо до неї крапельку  лимонної і малюємо листя пальми, далі, як на (мал.7) акуратно замальовуємо ліс різними кольорами. Стовбури дерев малюємо фіолетовими. Не забуваємо всі фарби брати трішки і розводити з водою на палітрі.  Лишню воду з пензлика витираємо паперовою, або вологою серветкою. Нову фарбу беремо чистим пензликом, щоб колір був чистий і яскравий. Тому після кожного кольору пензлик старанно миємо.

 

Коли ліс намалювали, то починаємо  малювати озеро, а  рибку поки залишаємо білою. Кольори для озера беремо різні відтінки синього.

     

 Коли озеро замалювали, то ще раз насичуємо кольором стовбури і крони дерев , щоб вони стали яскравішими і  більш насиченим кольором.  Беремо трішки чорної фарби і розводимо її на палітрі водою, щоб вийшов сірий колір . Замальовуємо землю під динозавром.

Далі беремо жовто- гарячу фарбу і малюємо тіло динозавра, додаємо трішки оранжевої і відтіняємо лапки і хвостик. Не забуваємо за рибку.  Червоною фарбою тоненьким пензликом малюємо гребінці на спинці динозавра. А бірюзовим , чи зеленим кольором візерунок на спині.  

Не забуваємо про очі в динозавра і рибки. Малюємо тоненьким пензликом чорною фарбою можна взяти лайнер, або кольоровий олівець.

Ось ми створили історію про динозавра, який  розказує рибці про свої подорожі. 

 

 РОБОТИ ДІТЕЙ ГУРТКА  «МОЗАЇКА»,

які виконували завдання «Кольорова історія про динозавра» .

  

Барановська Дарія 6 років                              Воронкова Валерія 6 років

  

Данькова Валерія 6 років                           КоробовФедір 7 років

  

Коробова Олександра 5 років                  Левошкіна Катерина 8 років

  

Лисюк Поліна 10 років                     Марчук Анастасія 10 років

  

Марчук Тимофій 7 років                     Оринянська Анастасія 12 років

Полякова Дарія 10 років