ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ: МАЙСТЕР – КЛАС З ВИГОТОВЛЕННЯ ЛІСОВИХ ФІАЛОК З БІСЕРУ

 

Керівник гуртка «Калейдоскоп майстерності»:

 Башинська Людмила Миколаївна

 

 

Надворі ще зима. Але непомітно прийде весна - час квітів і любові.  Ми продовжуємо радувати себе і  сьогодні наш майстер – клас присвячений маленькій лісовій красуні – фіалці.

 Роботу  починаємо з підготовки необхідних матеріалів і інструментів

 - жовтий  бісер – для серединок квіточок,Нам знадобиться: - бісер зеленого кольору (декілька відтінків) - для листків, чашолисточків і декоративної трави,

- фіолетовий  бісер (різних відтінків) - для квіточок ,

- вазочка керамічна висотою 10 см,

- дріт 0,3 - 0,5 мм, 1 мм,

- флористична стрічка для обгортання стебел або зелені нитки і клей,

 

- плоскогубці, кусачки, ножиці.

 

 Робимо пелюстки.  Техніка петельне плетіння. Беремо дріт 0,3 – 0,4мм відрізаємо 55-60 см і нанизуємо 9 фіолетових бісерин. Відступаємо від краю дроту 8 – 10 см і перекручуємо дріт (два оберти) формуємо петельку.

  

 Далі набираємо стільки бісеру скільки вистачить обернути першу петлю. Формуємо другу петлю, перекручуємо дріт (два оберти).

  

 Перша пелюстка готова. Далі продовжуємо на цьому ж дроті плести другу пелюстку, дотримуючись тієї ж послідовності виконання роботи, що при виконанні першої пелюстки.

  

  

 Друга пелюстка готова. Третю, четверту і п’яту пелюстки виконуємо на тому ж дроті, дотримуючись тієї ж послідовності виконання роботи.

 Основа квітки готова. Далі на цей же дріт набираємо 3 жовті бісерини і формуємо серединку квітки.

  

 Під основою квітки скручуємо дріт (два оберти). Розділяємо пелюстки, дві пелюстки піднімаємо до гори, а три опускаємо до низу.

  

Далі формуємо під квіткою чашолисток. Беремо дріт для укріплення стебла і дріт для чашолисточка  довжиною 15 -20см, приєднуємо до основи, набираємо зелений бісер і робимо 2 -3 оберти навколо стебла. Дріт закріплюємо і обмотуємо стебло флористичною стрічкою або ниткою. Квітка готова.

Виконуємо необхідну кількість квіток. Скільки їх повинно бути залежить від того, наскільки пишним планується букет. У мене буде 5 квіточок .

 Робимо бутони. Техніка схрещене плетіння. Беремо дріт 0,3 – 0,4мм відрізаємо 25 см і нанизуємо 10 фіолетових бісерин. Відступаємо від краю дроту 8 см і перекручуємо дріт (один оберт) формуємо петельку.

   

Далі набираємо ще 10 фіолетових бісерин і перехрещуємо петлю і скручуємо дріт (два оберти).

   

 Далі формуємо чашолисток. Беремо дріт для укріплення стебла і дріт для чашолисточка довжиною 15 -20см, приєднуємо до основи, набираємо зелений бісер і робимо 2 -3 оберти навколо стебла. Дріт закріплюємо і обмотуємо стебло флористичною стрічкою або ниткою. Бутон готовий.

   

Виконуємо необхідну кількість бутонів. Скільки їх повинно бути залежить від того, наскільки пишним планується букет. У мене буде 3 бутони. 

 Робимо листочки.  Техніка французьке плетіння. Беремо дріт 0,3 – 0,4 мм  довжиною 60 см для плетіння і набираємо зелений бісер і ще один дріт для осі довжиною 18 см. На ось набираємо 6 зелених бісерин  і починаємо плести листок, виконуємо три пари дуг з гострим верхом.

  

  

 Далі продовжуємо плетіння неповними дугами.

    

  

 Перша половинка листочка готова. Переходимо на ось і виконуємо другу половинку листочка аналогічно першій.

   

  

Листочок готовий.

 

Виконуємо необхідну кількість листочків. Скільки їх повинно бути залежить від того, наскільки пишним планується букет. У мене буде 3 листочки.

Плетемо декоративну траву. Техніка гольчате плетіння. Беремо дріт 70 см і нанизуємо зелений бісер (від 1,5 досм) 

            

            

Декоративна трава готова.

 

Всі заготовки готові. Переходимо до зборки букета.

 

Ну от і все, наш чудовий букет готовий. Такі прекрасні  квіти стануть прикрасою оселі, будуть добре виглядати на поличці або порадують когось в якості подарунка. І довгий час буде нагадувати про прекрасну пору року весну. Такі квіти допоможуть зберегти природу.

  

 

Бажаю всім гарної і плідної роботи. І до нових майстер – класів.