Дистанційна робота: виготовлення подарункової коробочки із трубочки від паперового рушника чи серветок для вихованців гуртка «Виготовлення сувенірів»

заняття на тему: «Подарункова коробочка із вторинної сировини»

(робота в рамках екологічного проекту: «Вторинна сировина, не завжди сміття, а прекрасне підґрунтя для створення краси»)

Керівник гуртка "Виготовлення сувенірів":

Юрченко Наталія Олексіївна

Завдання:

• назбирати широких трубочок від паперових рушників чи серветок;

• власними руками зробити маленьку подарункову коробочку безпосередньо із вторинної сировини.

Необхідні матеріали:

ножиці;

пензлик;

вологі серветки;

клей ПВА чи олівець;

кольорова нитка чи стрічка;

фарби (краще гуашеві);

баночка для води;

палітра;

чорновик або старі газети (підставка, коли наші заготовки підсихають);

залишки кольорового паперу;

глітери (фломастери з блискітками, за наявності);

широка трубочка від паперового рушника чи серветок.

 

ХІД ЗАНЯТТЯ:

Добрий день мої хороші. Я рада Вас бачити на наших заняттях. Кожного разу ми з Вами створюємо щось цікаве своїми руками, це заняття не виключення. Ми продовжуємо працювати з вторинною сировиною в рамках нашого екологічного проекту «Вторинна сировина, не завжди сміття, а прекрасне підгрунття для створення краси».

Сьогодні я пропоную Вам зробити маленьку подарункову коробочку знову ж таки із вторинної сировини, а саме вже із досить нам знайомого матеріалі, його ми заготовили вдосталь, а саме із широких трубочок від паперових рушників чи серветок.

Добре! Отже, поїхали…

 Послідовність виконання:

Готуємо всі матеріали для роботи

Беремо широку трубочку від паперового рушника та починаємо її згинати. Спершу з одного боку, потім з другого.

Спершу підкладаємо під фарби чорновик або стару газету, щоб не замастити стіл. Тепер беремо пензлик, злегка змочуємо його у воді та занурюємо у фарбу (колір за бажанням) та фарбуємо спершу з одного боку нашу заготовку, кладемо її на чорновик або стару газету та даємо гарно підсохнути.

Коли наша заготовка з одного боку підсохла, ми можемо фарбувати з іншого боку. Я пофарбувала одну заготовку у червоний, а другу – в жовто-оранжевий колір. Профарбовуємо з усіх боків, щоб на заготовці не було видно сірого кольору.       

Знову даємо нашій заготовці гарно підсохнути.

Поки наша заготовка підсихає, із залишків кольорового паперу вирізаємо маленькі кружечки чи фігурним дироколом робимо красиві заготовки. Їх ми будемо приклеювати до нашої заготовки.

Відрізаємо кольору нитку або стрічку та пов’язуємо на нашу маленьку коробочку.

За допомогою клею на нашу заготовку приклеюємо маленькі підготовлені прикраси. За бажанням і за наявності можемо прикрасити нашу маленьку коробочку ще глітерами (фломастерами з блискітками).

Наша маленька подарункова коробочка готова. До неї Ви можете покласти прикраси, цукерки, або наприклад, кошти, якщо вирішили подарувати її комусь на день народження чи день ангела.

Готова робота