ВІДЗНАЧЕННЯ ДНІВ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ТА КИЄВА ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

 

Одним із головних напрямків роботи Будинку дитячої творчості Шевченківського є національне та військово-патріотичне виховання. Виховуючи своїх вихованців у дусі патріотизму,  любові до рідної землі, традицій та звичаїв,  історії та минулого українського народу,  вже багато років поспіль БДТ проводить заходи, присвячені Дню визволення України та Києва, що традиційно проходять  в ці дні в гуртках нашого  позашкільного навчального закладу, в Київському міському шпиталі для ветеранів Великої Вітчизняної війни в Пущі-Водиці, Національній бібліотеці України для дітей,  Центральній бібліотеці  ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва, бібліотеці №135 Шевченківського району м. Києва.

11 листопада 2015 року в рамках відзначення Дня визволення України та Києва від фашистських загарбників   в бібліотеці №135 відбулася зустріч вихованців  гуртка «Молодіжний клуб», учнів 11-А класу гімназії №172 «Нивки», з ветеранами Другої світової війни, дітьми війни та учасником бойових дій в Афганістані, розвідником, кавалером двох орденів Червоної Зірки, поетом-піснярем  В’ячеславом Купрієнком.


Це була зустріч єднання поколінь, відверта розмова про війни минулі: Другу Світову та Афганську, а також війну сучасну, яка йде зараз на Сході України., про мужність та патріотизм наших захисників, а саме головне про Життя. Яким воно повинно бути, що може зробити підростаюче покоління для змін в нашій державі, щоб наша країна стала могутньою, квітучою та вільною. Під час зустрічі лунали вірші та пісні В’ячеслава Купрієнка, адже кожен його вірш та пісня, як постріл снайпера, досягає  мети,  залишає слід в душі і серці кожного,  хто їх слухає.

Продовженням цього заходу став святковий концерт вихованців Будинку дитячої творчості та учнів СЗШ №27 в Київському клінічному шпиталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни.

Свою вдячність, душевне тепло та почуття любові ветеранам за мирне небо, щасливе дитинство, можливість вчитися, радіти життю висловили  під час концертної програми діти, вихованці Зразкового художнього колективу  театр танцю «Київські барви», вокально-танцювального ансамблю «Гармонія», студії естрадно-спортивного танцю «Інфініті», дитячого театру «Авангард», вокального гуртка «Домінанта», гуртка «Молодіжний клуб» вокального ансамблю «Вересняночка» СЗШ №27  та випускник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Юрій Маленок.

Під час концертної  звучали пісні та вірші часів Великої Вітчизняної війни, сучасні патріотичні  та ліричні пісні, були виконані хореографічні композиції на військову тематику та сучасні танці.

Після завершення концерту  ветеранам, гостям були врученні вітальні листівки та листи, які з великою любов’ю підготували до цього заходу  вихованці творчих колективів Будинку дитячої творчості.

 Гучними оплесками та   посмішками на вустах  супроводжували  ветерани кожний виступ.  Зі сльозами на очах,  з побажаннями миру, щастя, світлих, сонячних днів, творчих успіхів  вони подякували організаторам та учасників концерту, за ту радість, любов і тепло, яку подарували їм.