Семінар педагогів-організаторів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів району на базі СШ № 91

15 вересня на базі спеціалізованої школи № 91 відбувся семінар педагогів-організаторів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Шевченківського району на тему: "Основи родинного виховання у сучасному навчальному закладі".

До уваги присутніх було запропоновано цілий ряд заходів, спрямованих на розвиток родинного виховання у навчальному закладі. Педагоги-організатори ознайомилися із досвідом роботи батьківського комітету, про роботу і досягнення якого розповіла голова комітету Андросенко Тетяна Іванівна. Зокрема, саме за ініціативи батьків було організовано виставку дитячих робіт "Родина - зірка єдина", а також експозицію історичної пам`яті "Невідомі сторінки нашого краю 1941-1943 рр.". Велику увагу привернув спортивно-оздоровчий гурток "Степбокс", керівником якого є шкільний вчитель фізкультури Матвієнко Михайло Іванович. Зі слів вчителя, гурток розвиває не лише фізичні можливості учнів, але й акцентує свою діяльність на розвитку родинних взаємовідносин вчителів, учнів та батьків. Цього літа гурток "Степбокс" організував три поїздки туристичного напрямку, в яких взяли участь не лише учні, але і їх батьки. 

Досвід спеціалізованої школи № 91 показує, що розвиток родинного виховання у школах є невід`ємною складовою навчального процесу і повинен визначати один з основних векторів діяльності педагога-організатора, адже без докорінного поліпшення родинного виховання у навчальних закладах не можна домогтися значних змін у подальшому громадянському вихованні підростаючого покоління.

 

ФОТО