Участь у Всеукраїнському форумі працівників позашкільної освіти

20 листопада 2013 року в Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся Всеукраїнський форум працівників позашкільної освіти, на якому керівники регіональних органів освіти виступили з доповідями та презентаційними матеріалами про підсумки проведення Року дитячої творчості.
    У роботі форуму взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Борис Жебровський, Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, заступник керівника Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань-керівник управління з питань гуманітарної політики Адміністрації Президента України Василь Лукомський, перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, начальник відділу навчальних закладів Міністерства культури України Тетяна Колос.
   Керівники ознайомили з цільовими програмами розвитку та підсумками реалізованих конкурсних програм, наголосили на модернізації навчально-матеріально-технічної бази ПНЗ, зупинилися на питанні вдосконалення системи підготовки та підвищення кваліфікації кадрів позашкільної освіти. Важливим кроком цього року стало розширення територіального охоплення дітей у залученні до позашкільної освіти. На сьогодні флагманським напрямом у виборі школярів є художньо-естетичний.
   Під час заходу, виконуюча обов’язки директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Вікторія Челомбітько, ознайомила учасників форуму з системою позашкільної освіти і виховної роботи Києва.
Після пленарного засідання учасники за окремим планом працювали у семи творчих лабораторіях, де обговорювали плани виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України».